Wie zijn we

Noorderhoogte is van oorsprong een tekst- en managementadviesbureau, opgericht in 2010. Noorderhoogte heeft bijna 20 jaar werkervaring met ict en de veranderingen in een bedrijf die daarmee gepaard gaan. Een verandering wordt door Noorderhoogte altijd begeleid met het motto: eerst mens, en dan techniek. Vanuit die menskant kan Noorderhoogte ook optreden als (extern) vertrouwenspersoon, gecertificeerd bij de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV). Focus daarbij is het voorkomen van psychosociale arbeidsbelasting en misstanden binnen bedrijven en, waar toch gebeurd, dit te verhelpen.

Veranderingen gaan uiteraard gepaard met een toekomstvisie, echter gaat men te vaak voorbij aan de krachten die het bedrijf brachten waar het nu is. Veranderen kan dus niet zonder omkijken. Noorderhoogte begeleidt bedrijven hierin.

Oprichter Gerard Jans (54) uit Peize (bij Groningen) is vader, echtgenoot, gecertificeerd vertrouwenspersoon (LVvV), publicist, levenslang student ethiek en voetbaltrainer. Hij heeft zijn sporen verdiend in de projecten- en veranderwereld. Gerard heeft affiniteit met (dienend) leiderschap, Appreciative Inquiry, BVP, zorg en onderwijs. Als hobby schrijft hij graag over mensen die hij gewoon tegenkomt.

Snel schakelen en bijsturen. Het vergt andere vaardigheden van managers. Managers worden dienende leiders en kunnen coachen, om het beste uit mensen te halen. Servant Leadership en platte Agile en DevOps organisaties staan hoog in het vaandel bij Noorderhoogte.

En tot slot: communicatie bepaalt de mate van succes. Leef je in in je doelgroep, teams, stakeholders, kortom je omgeving. Wees eerlijk en duidelijk in je uitingen. Vind je het moeilijk: vraag Noorderhoogte.